Hidraulični cilindri

Remont cilindara

Bilo da ste u potrazi za preventivnim remontom cilindra ili imate akutan problem sa hidrauličnim cilindrom koji treba biti riješen brzo i kvalitetno uz garanciju na izvršene radove, kod nas ste na pravoj adresi.

Naši klijenti vjeruju u dugogodišnje iskustvo, adekvatnu opremu i jasan proces koji primjenjujemo pri remontu svakog cilindara.

Prvo, hidraulični cilindri moraju biti pažljivo demontirani kako bi se utvrdila priroda problema i obim remonta. Ovo uključuje uklanjanje zaptivki, klipnjače i drugih dijelova kako bi se pristupilo unutrašnjim komponentama cilindra.

Nakon demontaže, provodi se temeljna inspekcija svih dijelova kako bi se utvrdilo što treba popraviti ili zamijeniti. Oštećene zaptivke, klipovi, cijevi i druge komponente moraju se zamijeniti kako bi se osiguralo da cilindar ponovno radi optimalno.

Nakon zamjene oštećenih dijelova, slijedi montaža i kalibracija cilindra. Pravilno postavljanje i podešavanje ventila, spojnica i drugih komponenata ključno je za siguran i pouzdan rad cilindra.

U završnom koraku remonta svaki hidraulični cilindar se podvrgava testiranju kako bi se provjerila njegova funkcionalnost i pouzdanost. Ovo uključuje ispitivanje pritiska, brzine i zaptivanja odnosno sposobnosti cilindra da obavlja svoju namijenjenu funkciju.

Redovno održavanje i provjera su ključni faktori za sprječavanje skupih zastoja u proizvodnji ili građevinskim projektima. Mi Vam rado stojimo na usluzi.

Pogledajte takođe