Hidraulični cilindri

Izrada novih cilindara

Osim remonta cilindara u našoj ponudi se nalazi i izrada potpuno novih hidrauličnih cilindara.

Bilo po postojećim crtežima klijenta, po zajedničkom dizajnu sa klijentom ili po uzorku, mašinskom obradom kao i izradom zaptivnih elemenata proizvodimo nove hidraulične cilindre.

Prva faza proizvodnje uključuje izradu cijevi, klipova, zaptivki, priključaka i drugih komponenata koje će činiti hidraulični cilindar. Materijali koji se koriste u ovom procesu često su visokokvalitetni čelik ili drugi materijali koji su otporni na visoke pritiske i ekstremne uslove rada.

Nakon izrade dijelova, dolazi faza montaže. Dijelovi se pažljivo sastavljaju u kompletan hidraulični cilindar. Tokom ovog procesa, posebna pažnja se posvećuje pravilnom zaptivanju i podešavanju komponenata kako bi se osigurala sigurnost i pouzdanost cilindra.

Nakon montaže, slijedi testiranje. Cilindar se podvrgava različitim ispitivanjima kako bi se provjerila njegova funkcionalnost, sigurnost i izdržljivost. Ovo uključuje ispitivanje pritiska, brzine i zaptivanja odnosno sposobnosti cilindra da obavlja svoju namijenjenu funkciju i ispunjava specifikacije i standarde kvaliteta.

Osim preciznosti, stručnosti i pažnji prema detaljima kod nas ćete naći širok izbor materijala za klipnjače, klipove i cjevnice kao i uvijek adekvatan izbor zaptivnih elemenata.

Pogledajte takođe