Hidraulični cilindri

Zaptivke za cilindre

Pravilan izbor zaptivnog materijala kao i dimenzija (prednapon!) su ključni faktori za efikasnost i dugotrajnost Vaših zaptivnih elemenata.

Mi proizvodimo brzo i ekikasno zaptivke proizvedene struganjem na CNC stroju u originalnim dimenzijama i materijalima za Vaše potrebe.

Izbor adekvatnog materijala zavisi najčešće od medija, temperature kao i od pritiska u hidrauličnom sistemu. U našoj ponudi se nalazi oko 40 različitih elastomera, termoplasta kao i materijala sa specijalnim dodacima za posebne namjene.

Nakon pravilnog odabira materijala, CNC stroj se programira da izradi zaptivku prema preciznim tehničkim specifikacijama. Programiranje uključuje određivanje dimenzija, oblika i drugih karakteristika zaptivke. CNC stroj potom koristi ove informacije kako bi strugao materijal i oblikovao ga u željeni oblik.

SML 500e austrijske firme Sealmaker, CNC mašina specijalno dizajnirana za izradu zaptivnih elemenata, garantuje visoku preciznost pri izradi. Softver je takođe prilagođen za proizvodnju zaptivki. Njegova jednostavnost pri programiranju omogućuje visoku efikasnost izrade.

Nakon što je zaptivka proizvedena, provodi se temeljna kontrola kvaliteta kako bi se osiguralo da su dimenzije i površina zaptivke u skladu s tehničkim specifikacijama. Ovo je ključni korak kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost zaptivke i spriječilo curenje.

Koristimo iskustvo i materijal austrijske firme Sealmaker koja je jedan od svjetskih lider u oblasti tehnologije zaptivanja.

Pogledajte takođe