Otkrijte svijet hidrauličnih rješenja gdje tradicija i iskustvo susreću inovaciju! Dugogodišnje iskustvo u izradi hidrauličnih crijeva, priključaka i savitljivih cijevi rezultiralo je pronalaženjem efikasnih rješenja za širok spektar potreba naših klijenata. Bez obzira na vrstu zahtjeva, izrađujemo savitljiva crijeva, krute cijevi i priključke po mjeri, izdržljive i prilagođene pritiscima do 700 bara i prečnicima do 3 ½ inča.

Cjelokupni program hidraulike je i dio veleprodajne ponude gdje odgovorno i uspješno podržavamo servisne radionice na lokalnim tržištima. Naši klijenti cijene stručnost, sveobuhvatnost našeg skladišta kao i brzu i efikasnu reakciju pri svakom zahtjevu ili problemu.

U našem asortimanu ističu se proizvodi renomiranih evropskih i svjetskih proizvođača poput Manuli, Eaton-Sel, Cidat, Zec, Prima hose, Larga, Dicsa i drugi, garantujući vrhunski kvalitet i pouzdanost.

Hidraulična gumena crijeva

Kvalitet savitljivih hidrauličnih cijevi garantuju crijeva i priključci renomiranih proizvođača koje MN FLEX koristi u izradi svojih proizvoda kao i prodaji istih. Kontinuirano praćenje napretka i svjetskih trendova u proizvodnji crijeva i profila uvlaka na priključcima obezbjeđuje stalno unapređenje kvaliteta i prednost nad konkurencijom u smislu izdržljivosti i trajnosti, pa za svoje proizvode garantujemo kvalitet i trajnost. Hidraulična crijeva armirana jednostrukim ili dvostrukim pletenim žičanim ojačanjem i crijeva armirana sa četiri ili šest spiralniih žičanih ojačanja za veoma visoke pritiske, kao i crijeva za naftu i naftne derivate armirana tekstilnim opletom, sa ili bez vanjske žičane zaštite za niske pritiske namijenjena za ugradnju u različite hidraulične sisteme ili za dovod goriva. Crijeva posebne namjene, usisno-potisna crijeva za ulje, crijeva za abrazivne ili hemijski agresivne materijale, prehranu, plinove, paru i sl., izobarična crijeva kao i crijeva za bušaće garniture u naftnoj industriji takođe su dio ponude.

Pogledajte kataloge po proizvođaču

Inox savitljive cijevi

U programu imamo takodje i izradu savitljivih rebrastih cijevi od nerđajuđeg čelika opletenih sa 1 ili 2 opleta od inox žice i sa zavarenim priključcima od legiranog ugljeničnog ili nerđajućeg čelika, čija je namjena za povišene temperature ili agresivne medije. U ponudi su cijevi prečnika od 6mm do 100mm koje uvijek imamo na stanju, a na zahtjev kupaca obezbjeđujemo i veće prečnike.

Teflonska crijeva

Teflonska ili PTFE crijeva imaju veoma širok spektar primjene. Na osnovu svojih karakteristika mogu se koristiti za transport različitih medija pri temperaturama od -60°C do +260°C.

Naša ponuda obuhvata glatka ili rebrasta teflonska crijeva izvana zaštićena žičanim opletom od nerđajućeg čelika.

Hidraulične krute cijevi

Precizne bešavne hidraulične čelične cijevi prema standardu EN 10305-4 od ø6mm do ø42mm, za pritiske i do 400bar, u dužinama 6m, ili sječene i savijene prema potrebama kupaca, uz širok izbor redukcija i adaptera, L i T komada sa navrtkama i usječnim prstenovima (ermeto spojevi). Uz ove cijevi isporučujemo jednostruke ili dvostruke nosače cijevi od polipropilena sa ili bez čeličnog ojačanja u skladu sa standardom DIN 3015.

Hidraulični priključci

Našu ponudu u oblasti proizvodnje savitljivih cijevi odnosno u prodaji hidrauličnih crijeva zaokružuje širok izbor svih vrsta priključaka prema DIN, BSP i SAE standardima za crijeva sa jednostrukim ili dvostrukim pletenim žičanim ojačanjem, kao i za crijeva sa spiralniim žičanim ojačanjem za veoma visoke pritiske (INTERLOCK).
U ponudi su i odgovarajuće čaure kao i priključci za originalnu opremu proizvođača Toyota, Komatsu, Caterpillar, Poclain itd.

Spojnice, redukcije, adapteri i ostalo

Nudimo širok izbor propratnih komponenti za hidrauliku.

Hidraulične brze spojnice u skladu sa standardom ISO 7241-A, spojnice sa navojnim osiguranjem, sa ravnim čelom, i priključnim navojima prema DIN, BSP i SAE standardima.

Okretne spojnice, ravne i pod uglom 90°, sa navojnim priključkom BSP od 1/4” do 2”. Ostali navoji na zahtjevu kupca.

Redukcije, spojnice, L- i T-komadi za spajanje hidrauličnih bešavnih cijevi pomoću usječnog prstena i navrtke sa metričkim navojima (laki i teški red), kao i razne vrste redukcija, L- i T-komada sa navojima po standardima DIN (metrički), BSP (colovni) i SAE (UNF NPTF).

Jednostruki ili dvostruki nosači cijevi od polipropilena sa ili bez čeličnog ojačanja u skladu sa standardom DIN 3015.

Pogledajte takođe